hits

Sjokoladekake med Kaffemascarponekrem toppet med Mørk Ganache!

Syndig og fantastisk Sjokoladekake med Mascarponekrem,

Melkesjokoladefyll og Mørk Ganache!

 

 

Denne kaken må dere bare prøve, om det er til Valentinsdagen eller helgekos så er den verdt innsatsen!

Den krever litt tid og tålmodighet, men når du smaker den vil all innsatsen være verdt det :)

Her får du oppskriften!

 

Oppskrift Sjokoladebunn:

200 g smør romtemperert

140 g sukker

4 store egg

100 g nøtter finhakket

150 g mørk sjokolade (60-70%)

Oppskrift Melkesjokolade Ganache:

300 g melkesjokolade (uten vegetabilsk fett)

300 g fløte + 100 g som tilsettes under piskingen

Oppskrift KaffeMascarpone Krem:

280 g fløte

100 g hvit sjokolade (uten vegetabilsk fett)

280 g mascarpone

3 ts pulverkaffe mikset med 2 ts varmt vann

Mørk Sjokolade Kaffe Ganache:

180 g mørk sjokolade

200 g fløte

1 ss pulverkaffe

Fremgangsmåte Sjokoladebunn:

Forvarm ovnen til 180*C. og kle en form på ca. 20x25 cm. med bakepapir. Miks sammen sukker, egg og smøret i en miksebolle. Miks til det er blandet sammen. Smelt sjokoladen, avkjøl litt og tilsett den i blandingen. Tilsett nøttene og rør forsiktig.

Hell i formen og stek til den er gjennomstekt men ikke tørr, det tar ca. 30 min.

Avkjøl i formen til romtemperatur.

Ta ut bunnen, legg i plastfolie og legg bunnen tilbake.

Det gjør det mye enklere å få en jevn og fin kake under oppbygging, og når den skal løftes ut av formen.

Fremgangsmåte Melkesjokolade Ganache:

Varm opp fløten til kokepunktet.

Hell den over sjokoladen i en bolle, vent noen sekunder og rør så til en blank ganache.

Avkjøles minst 4 t. i kjøleskapet.

Ta den ut av kjøleskapet, tilsett resten av fløten og pisk til den blir lett og luftig.

Hell melkesjokolade ganachen over kaken og jevn den ut,  avkjøles til den stivner.

Fremgangsmåte Kaffemascarpone Krem:

Hell fløten i en kjele og varm opp til kokepunktet.

Hell den varme fløten over sjokoladen, vent noen sekunder og rør deretter med en slikkepott til du får en blank ganache.

Avkjøl en times tid.

Miks sammen mascarpone og ganache, tilsett kaffeblandingen og miks sammen.

Avkjøl i 2 t.

Ta ut av kjølen og pisk til den stivner.

Spred mascarpone kremen over melkesjokolade ganachen i et jevnt lag og avkjøl til den stivner.

Mørk Sjokolade Kaffe Ganache:

Bland sammen fløten og kaffepulveret i en kjele, og varm til kokepunktet.

Hell den over sjokoladen i en bolle, vent noen sekunder og rør så forsiktig sammen til en jevn og blank ganache.

Nå kan du helle ganachen over kaken og jevn det ut med en palett eller slikkepott.

Avkjøl til ganachen setter seg, deretter, nyt!

Miksen til kakebunnen er klar.

Klar til steking.

Ferdig stekt.

Melkesjokolade ganache.

Klar for avkjøling.

Bre den utover.

Klar til avkjøling.

Mascarpone krem.

Ny avkjøling før topping.

Fløte og kaffe varmes opp til topp ganachen.

Ganachen er bredd utover, sett til avkjøling.

Del opp med en skarp kniv og anrett.

Nå er det bare å nyte kaken!

Lykke til!

Myloveforcakes !

4 kommentarer

Ol

13.02.2018 kl.15:59

Like før jeg sikler her. ( er på slankekur).

:)

Myloveforcakes

13.02.2018 kl.18:14

Hehe :)

Joachim Hovland Vik

14.02.2018 kl.15:27

for en fantastisk kake og oppskrift
du er veldig flink til å illustrere og forklare hvordan man skal tilberede og lage slikt et fantastisk bakeverk.. tusen takk for at du delte dette på bloggen din
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

Myloveforcakes

15.02.2018 kl.15:47

Takk for hyggelig tilbakemelding :)

Skriv en ny kommentar

Myloveforcakes

Myloveforcakes

42, Fredrikstad

Jeg er 42 år, mor til 2 barn på 16 og 18 år og har elsket å lage kaker siden jeg var liten, når jeg var 7 år kunne jeg oppskriften på fyrstekake utenat og elsker fortsatt å lage og pynte alle typer kaker og desserter:) Jeg er utdannet konditor og har bachelor som yrkesfaglærer på restaurant og matfaglinjen.

Kategorier

Arkiv