januar 2012

HVITE SJOKOLADETRØFLER FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

INGREDIENSER TI TRØFLENE. KOK OPP FLØTE OG SMØR OG TILSETT DEN HVITE SJOKOLADEN. KLE EN FORM MED PAPIR. FYLL TRØFFELMASSEN OPPI OG SETT TIL KJØL I 2 T. RULL KULER AV MASSEN OG KJØL I 30 MIN. D...

MYK SJOKOLADEKONFEKT FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

SMELT SJOKOLADEN. MELIS OG MATFLØTE KLAR. RØR INN MATFLØTEN. BLAND I MELISEN. KNA DEN FERDIG PÅ EN BAKEMATTE. NÅR DEN ER KJEVLET FLAT,STIKK UT RUNDINGER. SMELT SJOKOLADE TIL DYPPING. DYPP ME...

KONFEKT TID, SNART MORSDAG og VALENTINSDAG!

MYK SJOKOLADE KONFEKT IDAG. HVITE SJOKOLADETRØFLER IDAG. PALET D'OR IMORGEN. SJOKOLADEKARAMELLER IMORGEN. GELE' KONFEKT PÅ TORSDAG. MASCARPONEKOPPER PÅ FREDAG. Det er jo snart både morsdag og...

MARENGSPINNER FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

STIVPISK EGGEHVITER OG SUKKER. SIKT I MELIS IG KAKAO. SPRØYT UT TIL TYNNE LENGDER PÅ BAKEPLATE M PAPIR. PINNER KLARE TIL... ...SERVERING. OPPSKRIFT: 60 g eggehvite 30 g sukker 30 g melis 1...

TUILES & HIPPENKJEKS FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFTER:

DAGENS INGREDIENSER: EN RØRE SOM ERNATURELL OG EN MED KAKAO. DET LØNNER SEG Å HA NOEN NATURELL PÅ PLATEN SÅ MAN SER NÅR DE ER FERDIGE. DISSE ER FERIG STEKT OG KLARE TIL Å FORMES. MAN KAN FOR...

SISTE DAG M/GARNITYR: MARENGSPINNER,TUILES OG HIPPENKJEKS:

MAKRONPINNER TUILES M KAKAO TUILES KARAMELL HIPPENKJEKS M/KAKAO HIPPENKJEKS NATURELL Disse forskjellige garnityrene er så fine at jeg måtte ta de med her. De kan brukes som tilbehør til iser,...

SJOKOLADE INNKJØP og litt til ANRETTING:

NÅ HAR JEG LITT KVALITETSSJOKOLADE Å BAKE AV ;) NYDELIGE SMÅ SKÅLER OG FORMER, ALT ER LAGET BÅDE FOR VARME OG FRYS SOM ER PRAKTISK. DA KAN JEG LAGE DISSE... ...OG DISSE TIL UKA :o)

MÅ FYLLE PÅ MITT SJOKOLADE LAGER... da blir det Sverige tur :)

Her er noen av de sjokoladene jeg bruker når jeg baker og lager konfekt. Bruker mest Lindt, men hvis jeg får tak i Villars så bruker jeg gjerne den og. En annen god sjokolade som har kvalitet er ...

DEN OPPRINNELIGE SJOKOLADEN og OPPSKRIFTER:

I aztekerhersker Montezumas rike ble kakaobønner verdsatt som gull. Man mente at kakaoens magiske kraft var så sterk at det ville være farlig for vanlige folk å drikke den. Derfor var det bare kr...

Goodfeeling filmer :)

GLEDER MEG :)

SJOKOLADEDELICE FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

DAGENS INGREDIENSER. SMØR FORMENE. STRØ I MELIS SÅ DE SLIPPER FORMENE. DEL SJOKOLADEN I BITER. SMELT SMØRET OG LA SJOKOLADEN SMELTE I DET. GJØR KLAR EGGEHVITER /SUKKER OG EGGEPLOMMER/ MELIS TI...

VANNBAKELS STENGER FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

Kok opp vann, smør og salt. Ha mel og egg klart. Rør inn hvetemelet og ryst massen godt på varm plate,og sett til side. Rør inn eggene et om gangen og rør godt. Sprøyt ut stenger på bakepapir o...

GARNITYR: IDAG VANNBAKELS STENGER OG SJOKOLADEDELICE:

VANNBAKELS STENGER: Disse kan serveres til dessertsupper,kremer og iser-og de kan fryses. De er et perfekt tilbehør til søte retter. SJOKOLADEDELICE: Delice betyr saliggjørende glede på fransk,...

ANANASSKUM FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

Skjær av toppen på ananasen og skrell den eller... ...bruk en ananaskutter som skjærer ut fruktkjøttet. Del det i biter og sett til frys i 2-3 t. Kjør fruktkjøttet, melis og vaniljefrøene i en b...

CHILIBAKT ANANAS FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

En stor og frisk ananas klar. Jeg har en ananaskutter so gjør det enkelt å få ut alt fruktkjøttet og den harde kjernen står igjen. Sukkerlaken med chili og vanilje stang koker. Ananasen er kutte...

FINGERKJEKS FREMGANGSMÅTE OG OPPSKRIFT:

Eggeplommer og sukker i en bolle og eggehviter og sukker i en annen bolle. begge piskes luftige og eggehvitene helt stive. Vend de to masseneforsiktig sammen. Vei opp hvetemelet. Sikt det i, og...

IDAG, GARNITYR: FINGERKJEKS,CHILIBAKT ANANAS OG ANANASSKUM!

Lager Fingerkjeks først,som kan brukes som kakebunn,garnityr eller til mosse'er. Så blir det chilibakt ananas,som er et perfekt følge til is,parfaiter og mørke sjok.desserter... ...og Ananas skum...

SJOKOLADEMAKRONER GAVE IDE'ER OG OPPSKRIFT:

Ferdig stekt på plata. Akuratt slik de skal være. På fat. Makron stabel. Gave ide' til den som har alt. Smakfull vertinne gave. Celofan,sløyfer og gaveposer kjøpt på Nille :) OPPSKRIFT: 3 e...

Garnityr / sjokolademakroner!

Stivpiskede eggehviter i en bolle og sikt hakkede mandler,melis og kakao over eggehvitene. Da blir massen slik,ikke rør for mye da blir det suppete. Sprøyt ut på plate og la hvile i 15-20...

KAKETILBEHØR / GARNITYR:

FINGERKJEKS MARENGSPINNER SJOKOLADEMAKRONER PÅ NEMI KAKEN KARAMELLKJEKS / TUILES CHILIBAKT ANANAS ANANASSKUM M VANILJE SJOKOLADEDELICE VANNBAKELSSTENGER Garnityr blir brukt som pynt, for å ...

Ny matfilm anbefaling!

Waitress er fra 2007, og den handler om Jenna som er gift,gravid og ulykkelig sørstats kvinne. Hun faller for en nykommer til byen og de starter et forhold. Det er en drama-komedie med humor men ...

"VERDENS BESTE" ferdig, og OPPSKRIFT:

Ferdig ti kaffen. Enkel men full av smak og tekstur. OPPSKRIFT: 150g smør 150 g sukker 5 eggeplommer 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 4 ss melk 5 eggehviter 200 g sukker mandelspon FREMGA...

"VERDENS BESTE" underveis....

Ingrediensene til "verdens beste". Smør og sukker luftig. Eggeplommene,en av gangen. Det tørre og melken,en skje om gangen. Bunnmassen er klar. Legg all massen på bakeplate m papir. Smør utov...

"VERDENS BESTE" eller KVÆFJORD KAKE!

Denne kaken er kåret til Norges nasjonalkake, det er litt diskusjon om hvor den kommer fra derav de to navnene. Kvæfjordkakens venner holder til nettopp i Kvæfjord i Troms og de mener det var en l...

BAKEBLADER SOM INSPIRERER MEG:

Disse bladene elsker jeg å bla i gang på gang og finner nye spennende oppskrifter hele tiden. Mange av de tingene jeg har laget i det siste kommer nettopp fra disse bladene her. Skal jeg rangere ...

Denne filmen får det til å lukte sjokolade i stua mi ;)

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,den får meg lyst til å gå rett på kjøkkenet og lage konfekt og annet godt... Mmmmmmmmmmmmmmmm varm sjokoladedrikk med chili er kjempegodt, skulle gjerne tatt en sammen med kje...

Matfilmen man må se!!!

Selvsagt Ratatoille!,som er en film fra Disney Pixar. Utrolig bra laget og morsom for liten og stor. Den kom ut i 2007 og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg og barna har sett den :o)

MIN OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE og ferdig resultat ;)

Her er vidunderet med råkrem ;) OPPSKRIFT: 4 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 3/4 dl potetmel 1 1/2 ts bakepulver FREMGANGSMÅTE: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis,pisk iminst 5 min. Sikt...

MIN MÅTE Å LAGE RULLEKAKE PÅ ;)

Ingrediensene til bunnmassen. Tempererte egg piskes sammen... Til eggedosis. Sikt i det tørre... Og vend det forsiktig inn. Bunnmassen til rullekaken stekes... Avkjøles litt,men skal være lun...

MIN MORMORS RULLEKAKE...gode minner :)

Slik serverte min mormor rullekake når vi kom på søndags kaffe da jeg var liten. Kan huske at jeg lurte veldig på hvordan hun hadde rullet den så perfekt, og den ble alltid servert sammen med en h...

OPPSKRIFT DJEVELENS SJOKOLADEKAKE:

6-8 personer SOKOLADEBUNN: 100 g mørk sjokolade 250 g mel 1 ts.natron 225 g smør 400 g brunt sukker 1 ts vaniljesukker 3 egg 1,25 dl skummet kulturmelk 2,25 dl kokende vann FREMGANGSMÅTE...

SISTE FINISH PÅ DJEVELENS SJOKOLADEKAKE!

Alt klart til pisking av fyll og topping. Her er fyllet pisket ferdig. Passelig mengde fyll inni kaken. Her er kaken ferdig smurt opp og pyntet m kandiserte appelsinskall. Her er den anrettet s...

DJEVELENS KAKE ER UNDERVEIS ;)

Øverst bilde er ingrediensene til kakebunnen og neste er til det djevelsk gode fyllet ;)Som dere ser på bildet nr. 3 bruker jeg Lindt sjokolade,jeg syns den er veldig god og fin å bruke i bakst. M...

DJEVELENS SJOKOLADEKAKE, og litt om min måte å blogge på!

Fikk lyst til å lage denne idag :) Den skal visst være djevelsk god ;) Fikk et tips igår om jeg kunne samle alt om dagens bakst i ETT innlegg, men det er ikke min måte og blogge på. Jeg liker å ...

OPPSKRIFT KEY LIME PIE

10 Paistykker PAIBUNN: 225 g hvetemel 115 g kaldt smør i terninger 2 ss sukker 2 eggeplommer 1/4 ts salt 2 ss kaldt vann FREMGANGSMÅTE: Smuldre mel og smør i en bolle til det blir smulete,...

KEY LIME PIE FERDIG!

Da ble den endelig spiseklar!,nå gleder jeg meg til å smake:)

LIME PIE FERDIG STEKT!, skal avkjøles før pynting;)

UNDERVEIS MED LIME PIE!

IGANG MED LIME PIE!

KEY LIME PIE!

Dette er en favoritt i USA, Navnet har den fått etter Florida Keys. Syns den ser flott ut, også har jeg vært på Florida Keys for endel år siden og husker jo godt de gode paiene og den litt caribis...

OPPSKRIFT SITRONSUFFLE' :

Til ca.6 personer. olje revet skall og saft av 3 sitroner 5 store egg plommer og hviter skilt 115 g sukker 1 1/2 ss gelantinpulver 4 1/2 dl kremfløte TIPS: Hold en kniv mellom papiret og suf...

SPISEKLAR SITRONSUFFLE'

Her er underverket ferdig!,jeg kuttet ut mandelspon toppingen for barna ville ikke ha på det;)

SITRONSUFFLE'EN ER PÅ GANG!

Nå skal suffle'en stå 4-5t. i kjøleskapet :)

SITRONSUFFLE' MED MANDELKNEKK

Jeg har aldri laget suffle' før så det blir spennende! Tenk å sette en slik frem på bordet når man får gjester da, og sitron smaken er jo så frisk og fårfart påsmaksløkene. Gleder meg til å prøve...

FLOMLYSET ER TENT; KAMPEN ER IGANG!

FOTBALLBURSDAG:

Da ble det en fotballbane kake og cupcakes med navn og draktnr.til noen av heltene. Den største helten til slutt som han vil ha tilbake i Liverpool trøya;)

NÅ ER DET BURSDAGSKAKER TIL MINSTEN SOM GJELDER:)

Dette er grunnlaget for en fotballbane kake som stod øverst på ønskelista;) Det er en kvikklunsjpanne og jeg har laget en lett sjokolade krem som skal ligge i et tynt lag oppå kaken og som blir so...

OPPSKRIFT SAFTIG MANDEL OG APPELSINKAKE:

8-10 PERSONER 1 stor appelsin 3 egg 225 g sukker 1 ts bakepulver 225 g malte mandler 175 g hvetemel melis FREMGANGSMÅTE: Vask appelsinen godt og prikk den med en gaffel,legg den i en dyp k...

SAFTIG MANDEL OG APPELSINKAKE DAMPENDE FERSK;)

SAFTIG MANDEL OG APPELSIN KAKE I OVNEN NÅ!

SAFTIG APPELSIN OG MANDELKAKE:

I dag blir det en saftig kake som holder hele helgen, eller man kan fryse den ned:) Jeg fant frem alle ingrediensene idag tidlig, også kokte jeg opp vann for appelsinen skal koke 1t. Den skal kjø...

OPPSKR. PANNA COTTA M KANEL,SJOKOLADE OG SYLTA APPELSINSKALL:

SJOKOLADEKREM: 1 dl matfløte 100 g mørk sjokolade 1/2 dl syltede appelsinskall finhakket FREMGANGSMÅTE: hakk appelsinskallene fint,hakk sjokoladen og legg den i en skål,varm opp fløten og hell...

PUNSJSTENGER OG BOLLER:

250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladekake)og andre tørre kaker 1,5 dl melis 2 ss bringebærsyltetøy 2 ss kakaopulver 1 ts vaniljesukker 1 ts romessens eller ekte rom 2 ss krokan ...

"PANNA COTTA TO GO"

HOW MANY WILL LIKE TO ORDER?

PANNA COTTA ER PÅ VEI!

NÅ STÅR DE TIL AVKJØLING!

SLIK KAN DU BRUKE RESTER FRA BAKINGEN:

IDAG: PANNA COTTA M KANEL,SJOKOLADE OG SYLTA APPELSINSKALL

En ny vri på den litt enkle og velkjente Panna Cotta,en frisk og smakfull vri m mørk sjokoladekrem i bunn m appelsin i og pyntet m syltede appelsinskall, som jeg sylta igår pga.at de skal ligge nat...

FLERE FRISTENDE SITRUS KAKER/DESSERTER!

C-VITAMIN BOMBER;) HER ER DET KEYLIMEPAI, SITRONSUFFLE', SITRONTERTE, APPELSIN/MANDELKAKE OG LIME/OSTEKAKE.

Mini Pavlova m/ Vanilje og Limekrem!

Vanilje og limekremen holder seg i ca.2 uker i kjøleskapet. Sett ovnen på 100*C. PAVLOVA: 3 eggehviter 2 dl.sukker FREMGANGSMÅTE: Pisk eggehvitene til hardt skum i en tørr, ren bolle, tilsett...

Anretning av Mini Pavlova!

Anretning av Mini Pavlova!   Bunner Krem og appelsinfileter Pyntet med en spiselig blomst Nydelig ikke sant :) Lykke til! Myloveforcakes !  

Appelsin filetrering:

IGANG MED MINI PAVLOVA KAKENE :)

Pavlovaene steker ennå, fordi de "tørker"mer enn de steker så de blir litt seige i midten. Kremen til å fylle dem står på kjøl. Skal nå begynne å lage "appelsin fileter",da skjærer man bort alt d...

FØRSTE SITRUS PROSJEKT !

MINI PAVLOVA M VANILJE- OG LIMEKREM OG SATSUMA. Fikk ikke tak i satsuma som er den sitrus frukten som er brukt til å pynte med her, så jeg bruker søt appelsin isteden. Først så må jeg lage de min...

"ALTERNATIV FRUKT"

Eller så kan man jo bare lage fruktene slik som jeg har gjort på denne kaken;)

Høysesong For Sitrus Frukter!

Nå er virkelig sitrusfruktene på sitt beste, så da tenkte jeg å teste ut endel sitrus desserter og kaker fremover. På de to siste bildene er det mini pavlova m vanilje og limekrem toppet m satsuma...

OPPSKRIFT BRINGEBÆR SHOT:

(10-12 STK.) MAZARINBUNN: 120g smør 250g mandelmasse 3 egg 1/2dl hvetemel 1/2 sitron saften 1/2 ts salt FREMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 175 gr.,kle en rund form på 24 cm.med bakepapir, rør sa...

BRINGEBÆR SHOT FERDIG!

Mmmmmmm nå skal jeg kose meg med en slik til kaffen,syns de ble knallfine jeg. Hadde ikke figurmarsipan så jeg fikk laget roser til pynt, med det skal jeg gjøre når jeg har bursdagen min i mars:)

BRINGEBÆR SHOT

Dette er en fest dessert som krever sin kvinne;) Den består av en mazarinbunn, bringebærkompott og er toppet med cheesecake frosting. Tenke jeg skulle teste den ut før min bursdag så jeg vet om d...

Klar til Kaffen;) jam

"GRANNY" er ferdig!!!

Nå bare gleder jeg meg til å smake:)

Toppingen er klar,limespongen må bare fryses inn litt.

"GRANNY" settes i frys.

Nå er altså første trinn av denne kaken ferdig, så nå skal den stå minst et døgn i fryseren før neste trinn. Masse jobb og pisking i forskjellige boller osv. men tror den ble ganske bra, blir spen...

Trinn 1 på "GRANNY"

Nytt Prosjekt: "GRANNY"

.Disse kakene må lages over 3 dager så det ervel bare å gå igang, veldig mange komponenter som skal settes sammen. Det er en mandelbunn, en eplemousse med kremost, innkokte epleterninger til toppi...

For de som liker"matfilm"m god handlig.

Babettes gjestebud er riktignok en gammel film,men full av matglede og humor. Hun er bare utrolig på kjøkkenet, og matlagingen hennesgir både samhold og varme i et lite samfunn.

OPPSKRIFT VANILJEMOUSSEKAKER M. SJOKOLADEBUNN OG GELELOKK:

8 porsj. SJOKOLADEBUNN: 100 g margarin 2 1/2 dl.sukker 2 egg 1 1/2 dl.hvetemel 2 ss.kakao 1 ss.kanel 1 ts.vaniljesukker FREMGANGSMÅTE: Sett ovnen på 175 gr.,smelt smøret og rør i sukker o...

OPPSKRIFT VANILJEMARENGS:

Ca.20 stk. 3 eggehviter 1dl.sukker 1/2 ts. ekte vaniljesukker 1dl.melis Sett ovnen på 100 gr. -pisk eggehviter, vaniljesukkeretog halvparten av sukkeret sammen til skum,tilsett resten av sukk...

NÅ ER DE FERDIG!

DE BLE FAKTISK IKKE SÅ VERST!, FIKK IKKE TAK I FERSKE BJØRNEBÆR SÅ DA BLE DET FARGERIKE COCTAILBÆR :O)

Nå har jeg laget gelelokket på kakene og marengs til helgen:)

mine Croque Madame

Dette er damen til Croque Monsieur og er toppet med et stekt egg. Ordet croque eller snarere croquant,betyr krispig, sprø eller mør på fransk;)

Velfortjent lunsj :)

Nå står jeg og skal lage meg dette til lunsj og med en god kopp kaffe til. Håper smaksløkene våkner snart, kjenner ikke så mye smak ennå...

Dagens bakeprosjekt: Vaniljemousse m sjokoladebunn og sitrongele

Jeg har begynt på årets første bakeutfordring og er godt igang. Nå står moussekakene i frys og skal senere få gele topping og pynt:) Litt jobb å klippe ut de plastfolie ringene, brukte overhead a...

Min Drøm...

Drømmer om å jobbe i et slikt kjøkken og GJERNE med en slik kokk ved siden av meg! ;)

Denne filmen inspirerte meg til å blogge om bakingen min:)

Denne filmen gjorde utslaget for at jeg begynte å blogge om bakingen min, har du ikke sett den så anbefaller jeg den på det varmeste;) Elsker jo filmen "Chocolate" også, men "Julie og Julia" gjord...

Flere ønskekaker...

drømmekakene til sønnen min som fyller 10 år snart!

Kosemat når man er syk :)

Har vært syk siden nyttårsaften, men har blitt litt verre de siste dagene så skal sjekkes for lungebetennelse imorgen hos legen. Hadde disse på lur, men orket ikke å spise noe...

Daim iskaken skal nytes :)

Myloveforcakes

Myloveforcakes

42, Fredrikstad

Jeg er 42 år, mor til 2 barn på 15 1/2 og 18 år og har elsket å lage kaker siden jeg var liten, når jeg var 7 år kunne jeg oppskriften på fyrstekake utenat og elsker fortsatt å lage og pynte alle typer kaker og desserter:) Jeg er utdannet konditor og har bachelor som yrkesfaglærer på restaurant og matfaglinjen.

Kategorier

Arkiv

hits