hits

januar 2012

HVITE SJOKOLADETRFLER FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

INGREDIENSER TI TRFLENE. KOK OPP FLTE OG SMR OG TILSETT DEN HVITE SJOKOLADEN. KLE EN FORM MED PAPIR. FYLL TRFFELMASSEN OPPI OG SETT TIL KJL I 2 T. RULL KULER AV MASSEN OG KJL I 30 MIN. D...

MYK SJOKOLADEKONFEKT FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

SMELT SJOKOLADEN. MELIS OG MATFLTE KLAR. RR INN MATFLTEN. BLAND I MELISEN. KNA DEN FERDIG P EN BAKEMATTE. NR DEN ER KJEVLET FLAT,STIKK UT RUNDINGER. SMELT SJOKOLADE TIL DYPPING. DYPP ME...

KONFEKT TID, SNART MORSDAG og VALENTINSDAG!

MYK SJOKOLADE KONFEKT IDAG. HVITE SJOKOLADETRFLER IDAG. PALET D'OR IMORGEN. SJOKOLADEKARAMELLER IMORGEN. GELE' KONFEKT P TORSDAG. MASCARPONEKOPPER P FREDAG. Det er jo snart bde morsdag og...

MARENGSPINNER FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

STIVPISK EGGEHVITER OG SUKKER. SIKT I MELIS IG KAKAO. SPRYT UT TIL TYNNE LENGDER P BAKEPLATE M PAPIR. PINNER KLARE TIL... ...SERVERING. OPPSKRIFT: 60 g eggehvite 30 g sukker 30 g melis 1...

TUILES & HIPPENKJEKS FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFTER:

DAGENS INGREDIENSER: EN RRE SOM ERNATURELL OG EN MED KAKAO. DET LNNER SEG HA NOEN NATURELL P PLATEN S MAN SER NR DE ER FERDIGE. DISSE ER FERIG STEKT OG KLARE TIL FORMES. MAN KAN FOR...

SISTE DAG M/GARNITYR: MARENGSPINNER,TUILES OG HIPPENKJEKS:

MAKRONPINNER TUILES M KAKAO TUILES KARAMELL HIPPENKJEKS M/KAKAO HIPPENKJEKS NATURELL Disse forskjellige garnityrene er s fine at jeg mtte ta de med her. De kan brukes som tilbehr til iser,...

SJOKOLADE INNKJP og litt til ANRETTING:

N HAR JEG LITT KVALITETSSJOKOLADE BAKE AV ;) NYDELIGE SM SKLER OG FORMER, ALT ER LAGET BDE FOR VARME OG FRYS SOM ER PRAKTISK. DA KAN JEG LAGE DISSE... ...OG DISSE TIL UKA :o)

M FYLLE P MITT SJOKOLADE LAGER... da blir det Sverige tur :)

Her er noen av de sjokoladene jeg bruker nr jeg baker og lager konfekt. Bruker mest Lindt, men hvis jeg fr tak i Villars s bruker jeg gjerne den og. En annen god sjokolade som har kvalitet er ...

DEN OPPRINNELIGE SJOKOLADEN og OPPSKRIFTER:

I aztekerhersker Montezumas rike ble kakaobnner verdsatt som gull. Man mente at kakaoens magiske kraft var s sterk at det ville vre farlig for vanlige folk drikke den. Derfor var det bare kr...

Goodfeeling filmer :)

GLEDER MEG :)

SJOKOLADEDELICE FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

DAGENS INGREDIENSER. SMR FORMENE. STR I MELIS S DE SLIPPER FORMENE. DEL SJOKOLADEN I BITER. SMELT SMRET OG LA SJOKOLADEN SMELTE I DET. GJR KLAR EGGEHVITER /SUKKER OG EGGEPLOMMER/ MELIS TI...

VANNBAKELS STENGER FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

Kok opp vann, smr og salt. Ha mel og egg klart. Rr inn hvetemelet og ryst massen godt p varm plate,og sett til side. Rr inn eggene et om gangen og rr godt. Spryt ut stenger p bakepapir o...

GARNITYR: IDAG VANNBAKELS STENGER OG SJOKOLADEDELICE:

VANNBAKELS STENGER: Disse kan serveres til dessertsupper,kremer og iser-og de kan fryses. De er et perfekt tilbehr til ste retter. SJOKOLADEDELICE: Delice betyr saliggjrende glede p fransk,...

ANANASSKUM FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

Skjr av toppen p ananasen og skrell den eller... ...bruk en ananaskutter som skjrer ut fruktkjttet. Del det i biter og sett til frys i 2-3 t. Kjr fruktkjttet, melis og vaniljefrene i en b...

CHILIBAKT ANANAS FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

En stor og frisk ananas klar. Jeg har en ananaskutter so gjr det enkelt f ut alt fruktkjttet og den harde kjernen str igjen. Sukkerlaken med chili og vanilje stang koker. Ananasen er kutte...

FINGERKJEKS FREMGANGSMTE OG OPPSKRIFT:

Eggeplommer og sukker i en bolle og eggehviter og sukker i en annen bolle. begge piskes luftige og eggehvitene helt stive. Vend de to masseneforsiktig sammen. Vei opp hvetemelet. Sikt det i, og...

IDAG, GARNITYR: FINGERKJEKS,CHILIBAKT ANANAS OG ANANASSKUM!

Lager Fingerkjeks frst,som kan brukes som kakebunn,garnityr eller til mosse'er. S blir det chilibakt ananas,som er et perfekt flge til is,parfaiter og mrke sjok.desserter... ...og Ananas skum...

SJOKOLADEMAKRONER GAVE IDE'ER OG OPPSKRIFT:

Ferdig stekt p plata. Akuratt slik de skal vre. P fat. Makron stabel. Gave ide' til den som har alt. Smakfull vertinne gave. Celofan,slyfer og gaveposer kjpt p Nille :) OPPSKRIFT: 3 e...

Garnityr / sjokolademakroner!

Stivpiskede eggehviter i en bolle og sikt hakkede mandler,melis og kakao over eggehvitene. Da blir massen slik,ikke rr for mye da blir det suppete. Spryt ut p plate og la hvile i 15-20...

KAKETILBEHR / GARNITYR:

FINGERKJEKS MARENGSPINNER SJOKOLADEMAKRONER P NEMI KAKEN KARAMELLKJEKS / TUILES CHILIBAKT ANANAS ANANASSKUM M VANILJE SJOKOLADEDELICE VANNBAKELSSTENGER Garnityr blir brukt som pynt, for ...

Ny matfilm anbefaling!

Waitress er fra 2007, og den handler om Jenna som er gift,gravid og ulykkelig srstats kvinne. Hun faller for en nykommer til byen og de starter et forhold. Det er en drama-komedie med humor men ...

"VERDENS BESTE" ferdig, og OPPSKRIFT:

Ferdig ti kaffen. Enkel men full av smak og tekstur. OPPSKRIFT: 150g smr 150 g sukker 5 eggeplommer 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 4 ss melk 5 eggehviter 200 g sukker mandelspon FREMGA...

"VERDENS BESTE" underveis....

Ingrediensene til "verdens beste". Smr og sukker luftig. Eggeplommene,en av gangen. Det trre og melken,en skje om gangen. Bunnmassen er klar. Legg all massen p bakeplate m papir. Smr utov...

"VERDENS BESTE" eller KVFJORD KAKE!

Denne kaken er kret til Norges nasjonalkake, det er litt diskusjon om hvor den kommer fra derav de to navnene. Kvfjordkakens venner holder til nettopp i Kvfjord i Troms og de mener det var en l...

BAKEBLADER SOM INSPIRERER MEG:

Disse bladene elsker jeg bla i gang p gang og finner nye spennende oppskrifter hele tiden. Mange av de tingene jeg har laget i det siste kommer nettopp fra disse bladene her. Skal jeg rangere ...

Denne filmen fr det til lukte sjokolade i stua mi ;)

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh,den fr meg lyst til g rett p kjkkenet og lage konfekt og annet godt... Mmmmmmmmmmmmmmmm varm sjokoladedrikk med chili er kjempegodt, skulle gjerne tatt en sammen med kje...

Matfilmen man m se!!!

Selvsagt Ratatoille!,som er en film fra Disney Pixar. Utrolig bra laget og morsom for liten og stor. Den kom ut i 2007 og jeg har ikke tall p hvor mange ganger jeg og barna har sett den :o)

MIN OPPSKRIFT P RULLEKAKE og ferdig resultat ;)

Her er vidunderet med rkrem ;) OPPSKRIFT: 4 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 3/4 dl potetmel 1 1/2 ts bakepulver FREMGANGSMTE: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis,pisk iminst 5 min. Sikt...

MIN MTE LAGE RULLEKAKE P ;)

Ingrediensene til bunnmassen. Tempererte egg piskes sammen... Til eggedosis. Sikt i det trre... Og vend det forsiktig inn. Bunnmassen til rullekaken stekes... Avkjles litt,men skal vre lun...

MIN MORMORS RULLEKAKE...gode minner :)

Slik serverte min mormor rullekake nr vi kom p sndags kaffe da jeg var liten. Kan huske at jeg lurte veldig p hvordan hun hadde rullet den s perfekt, og den ble alltid servert sammen med en h...

OPPSKRIFT DJEVELENS SJOKOLADEKAKE:

6-8 personer SOKOLADEBUNN: 100 g mrk sjokolade 250 g mel 1 ts.natron 225 g smr 400 g brunt sukker 1 ts vaniljesukker 3 egg 1,25 dl skummet kulturmelk 2,25 dl kokende vann FREMGANGSMTE...

SISTE FINISH P DJEVELENS SJOKOLADEKAKE!

Alt klart til pisking av fyll og topping. Her er fyllet pisket ferdig. Passelig mengde fyll inni kaken. Her er kaken ferdig smurt opp og pyntet m kandiserte appelsinskall. Her er den anrettet s...

DJEVELENS KAKE ER UNDERVEIS ;)

verst bilde er ingrediensene til kakebunnen og neste er til det djevelsk gode fyllet ;)Som dere ser p bildet nr. 3 bruker jeg Lindt sjokolade,jeg syns den er veldig god og fin bruke i bakst. M...

DJEVELENS SJOKOLADEKAKE, og litt om min mte blogge p!

Fikk lyst til lage denne idag :) Den skal visst vre djevelsk god ;) Fikk et tips igr om jeg kunne samle alt om dagens bakst i ETT innlegg, men det er ikke min mte og blogge p. Jeg liker ...

OPPSKRIFT KEY LIME PIE

10 Paistykker PAIBUNN: 225 g hvetemel 115 g kaldt smr i terninger 2 ss sukker 2 eggeplommer 1/4 ts salt 2 ss kaldt vann FREMGANGSMTE: Smuldre mel og smr i en bolle til det blir smulete,...

KEY LIME PIE FERDIG!

Da ble den endelig spiseklar!,n gleder jeg meg til smake:)

LIME PIE FERDIG STEKT!, skal avkjles fr pynting;)

UNDERVEIS MED LIME PIE!

IGANG MED LIME PIE!

KEY LIME PIE!

Dette er en favoritt i USA, Navnet har den ftt etter Florida Keys. Syns den ser flott ut, ogs har jeg vrt p Florida Keys for endel r siden og husker jo godt de gode paiene og den litt caribis...

OPPSKRIFT SITRONSUFFLE' :

Til ca.6 personer. olje revet skall og saft av 3 sitroner 5 store egg plommer og hviter skilt 115 g sukker 1 1/2 ss gelantinpulver 4 1/2 dl kremflte TIPS: Hold en kniv mellom papiret og suf...

SPISEKLAR SITRONSUFFLE'

Her er underverket ferdig!,jeg kuttet ut mandelspon toppingen for barna ville ikke ha p det;)

SITRONSUFFLE'EN ER P GANG!

N skal suffle'en st 4-5t. i kjleskapet :)

SITRONSUFFLE' MED MANDELKNEKK

Jeg har aldri laget suffle' fr s det blir spennende! Tenk sette en slik frem p bordet nr man fr gjester da, og sitron smaken er jo s frisk og frfart psmakslkene. Gleder meg til prve...

FLOMLYSET ER TENT; KAMPEN ER IGANG!

FOTBALLBURSDAG:

Da ble det en fotballbane kake og cupcakes med navn og draktnr.til noen av heltene. Den strste helten til slutt som han vil ha tilbake i Liverpool trya;)

N ER DET BURSDAGSKAKER TIL MINSTEN SOM GJELDER:)

Dette er grunnlaget for en fotballbane kake som stod verst p nskelista;) Det er en kvikklunsjpanne og jeg har laget en lett sjokolade krem som skal ligge i et tynt lag opp kaken og som blir so...

OPPSKRIFT SAFTIG MANDEL OG APPELSINKAKE:

8-10 PERSONER 1 stor appelsin 3 egg 225 g sukker 1 ts bakepulver 225 g malte mandler 175 g hvetemel melis FREMGANGSMTE: Vask appelsinen godt og prikk den med en gaffel,legg den i en dyp k...

SAFTIG MANDEL OG APPELSINKAKE DAMPENDE FERSK;)

SAFTIG MANDEL OG APPELSIN KAKE I OVNEN N!

SAFTIG APPELSIN OG MANDELKAKE:

I dag blir det en saftig kake som holder hele helgen, eller man kan fryse den ned:) Jeg fant frem alle ingrediensene idag tidlig, ogs kokte jeg opp vann for appelsinen skal koke 1t. Den skal kj...

OPPSKR. PANNA COTTA M KANEL,SJOKOLADE OG SYLTA APPELSINSKALL:

SJOKOLADEKREM: 1 dl matflte 100 g mrk sjokolade 1/2 dl syltede appelsinskall finhakket FREMGANGSMTE: hakk appelsinskallene fint,hakk sjokoladen og legg den i en skl,varm opp flten og hell...

PUNSJSTENGER OG BOLLER:

250 g myke kakerester (gjerne avskjr fra sjokoladekake)og andre trre kaker 1,5 dl melis 2 ss bringebrsyltety 2 ss kakaopulver 1 ts vaniljesukker 1 ts romessens eller ekte rom 2 ss krokan ...

"PANNA COTTA TO GO"

HOW MANY WILL LIKE TO ORDER?

PANNA COTTA ER P VEI!

N STR DE TIL AVKJLING!

SLIK KAN DU BRUKE RESTER FRA BAKINGEN:

IDAG: PANNA COTTA M KANEL,SJOKOLADE OG SYLTA APPELSINSKALL

En ny vri p den litt enkle og velkjente Panna Cotta,en frisk og smakfull vri m mrk sjokoladekrem i bunn m appelsin i og pyntet m syltede appelsinskall, som jeg sylta igr pga.at de skal ligge nat...

FLERE FRISTENDE SITRUS KAKER/DESSERTER!

C-VITAMIN BOMBER;) HER ER DET KEYLIMEPAI, SITRONSUFFLE', SITRONTERTE, APPELSIN/MANDELKAKE OG LIME/OSTEKAKE.

Mini Pavlova m/ Vanilje og Limekrem!

Vanilje og limekremen holder seg i ca.2 uker i kjleskapet. Sett ovnen p 100*C. PAVLOVA: 3 eggehviter 2 dl.sukker FREMGANGSMTE: Pisk eggehvitene til hardt skum i en trr, ren bolle, tilsett...

Anretning av Mini Pavlova!

Anretning av Mini Pavlova!   Bunner Krem og appelsinfileter Pyntet med en spiselig blomst Nydelig ikke sant :) Lykke til! Myloveforcakes !  

Appelsin filetrering:

IGANG MED MINI PAVLOVA KAKENE :)

Pavlovaene steker enn, fordi de "trker"mer enn de steker s de blir litt seige i midten. Kremen til fylle dem str p kjl. Skal n begynne lage "appelsin fileter",da skjrer man bort alt d...

FRSTE SITRUS PROSJEKT !

MINI PAVLOVA M VANILJE- OG LIMEKREM OG SATSUMA. Fikk ikke tak i satsuma som er den sitrus frukten som er brukt til pynte med her, s jeg bruker st appelsin isteden. Frst s m jeg lage de min...

"ALTERNATIV FRUKT"

Eller s kan man jo bare lage fruktene slik som jeg har gjort p denne kaken;)

Hysesong For Sitrus Frukter!

N er virkelig sitrusfruktene p sitt beste, s da tenkte jeg teste ut endel sitrus desserter og kaker fremover. P de to siste bildene er det mini pavlova m vanilje og limekrem toppet m satsuma...

OPPSKRIFT BRINGEBR SHOT:

(10-12 STK.) MAZARINBUNN: 120g smr 250g mandelmasse 3 egg 1/2dl hvetemel 1/2 sitron saften 1/2 ts salt FREMGANGSMTE: Sett ovnen p 175 gr.,kle en rund form p 24 cm.med bakepapir, rr sa...

BRINGEBR SHOT FERDIG!

Mmmmmmm n skal jeg kose meg med en slik til kaffen,syns de ble knallfine jeg. Hadde ikke figurmarsipan s jeg fikk laget roser til pynt, med det skal jeg gjre nr jeg har bursdagen min i mars:)

BRINGEBR SHOT

Dette er en fest dessert som krever sin kvinne;) Den bestr av en mazarinbunn, bringebrkompott og er toppet med cheesecake frosting. Tenke jeg skulle teste den ut fr min bursdag s jeg vet om d...

Klar til Kaffen;) jam

"GRANNY" er ferdig!!!

N bare gleder jeg meg til smake:)

Toppingen er klar,limespongen m bare fryses inn litt.

"GRANNY" settes i frys.

N er alts frste trinn av denne kaken ferdig, s n skal den st minst et dgn i fryseren fr neste trinn. Masse jobb og pisking i forskjellige boller osv. men tror den ble ganske bra, blir spen...

Trinn 1 p "GRANNY"

Nytt Prosjekt: "GRANNY"

.Disse kakene m lages over 3 dager s det ervel bare g igang, veldig mange komponenter som skal settes sammen. Det er en mandelbunn, en eplemousse med kremost, innkokte epleterninger til toppi...

For de som liker"matfilm"m god handlig.

Babettes gjestebud er riktignok en gammel film,men full av matglede og humor. Hun er bare utrolig p kjkkenet, og matlagingen hennesgir bde samhold og varme i et lite samfunn.

OPPSKRIFT VANILJEMOUSSEKAKER M. SJOKOLADEBUNN OG GELELOKK:

8 porsj. SJOKOLADEBUNN: 100 g margarin 2 1/2 dl.sukker 2 egg 1 1/2 dl.hvetemel 2 ss.kakao 1 ss.kanel 1 ts.vaniljesukker FREMGANGSMTE: Sett ovnen p 175 gr.,smelt smret og rr i sukker o...

OPPSKRIFT VANILJEMARENGS:

Ca.20 stk. 3 eggehviter 1dl.sukker 1/2 ts. ekte vaniljesukker 1dl.melis Sett ovnen p 100 gr. -pisk eggehviter, vaniljesukkeretog halvparten av sukkeret sammen til skum,tilsett resten av sukk...

N ER DE FERDIG!

DE BLE FAKTISK IKKE S VERST!, FIKK IKKE TAK I FERSKE BJRNEBR S DA BLE DET FARGERIKE COCTAILBR :O)

N har jeg laget gelelokket p kakene og marengs til helgen:)

mine Croque Madame

Dette er damen til Croque Monsieur og er toppet med et stekt egg. Ordet croque eller snarere croquant,betyr krispig, spr eller mr p fransk;)

Velfortjent lunsj :)

N str jeg og skal lage meg dette til lunsj og med en god kopp kaffe til. Hper smakslkene vkner snart, kjenner ikke s mye smak enn...

Dagens bakeprosjekt: Vaniljemousse m sjokoladebunn og sitrongele

Jeg har begynt p rets frste bakeutfordring og er godt igang. N str moussekakene i frys og skal senere f gele topping og pynt:) Litt jobb klippe ut de plastfolie ringene, brukte overhead a...

Min Drm...

Drmmer om jobbe i et slikt kjkken og GJERNE med en slik kokk ved siden av meg! ;)

Denne filmen inspirerte meg til blogge om bakingen min:)

Denne filmen gjorde utslaget for at jeg begynte blogge om bakingen min, har du ikke sett den s anbefaller jeg den p det varmeste;) Elsker jo filmen "Chocolate" ogs, men "Julie og Julia" gjord...

Flere nskekaker...

drmmekakene til snnen min som fyller 10 r snart!

Kosemat nr man er syk :)

Har vrt syk siden nyttrsaften, men har blitt litt verre de siste dagene s skal sjekkes for lungebetennelse imorgen hos legen. Hadde disse p lur, men orket ikke spise noe...

Daim iskaken skal nytes :)

Myloveforcakes

Myloveforcakes

42, Fredrikstad

Jeg er 42 r, mor til 2 barn p 16 og 18 r og har elsket lage kaker siden jeg var liten, nr jeg var 7 r kunne jeg oppskriften p fyrstekake utenat og elsker fortsatt lage og pynte alle typer kaker og desserter:) Jeg er utdannet konditor og har bachelor som yrkesfaglrer p restaurant og matfaglinjen.

Kategorier

Arkiv