november 2011

DESSERTPROSJEKT FERDIG

Når man ser disse bildene sammenlignet med den orginale så skjønner man jo hvor vanskelig der er å lage en profesjonell dessert hjemme uten de rette hjelpemidlene som man har i et profft kjøkken. ...

FROMASJEN I RINGENE

Her har jeg fylt i sitronfromasj laget fra bunnen av.

BUNNEN I RINGFORMEN

Her har jeg lagt i den lille streifen med bunn ferdig prikket og klar for sitronfromasjen inni.

PRIKKENE PÅ BUNNEN

Litt av en utfordring dette, og jeg får det ikke sli som på bildet- de må jo ha brukt en maskin til å gjøre dette så det blir så perfekt som det!

BUNNEN FERDIG STEKT

BUNNMASSEN PISKES

Her går kjøkkenmaskinen for fullt.

INGREDIENSER

Har begynt på utfordringen.

Dessert utfordringen min!

Dette er altså min store utfordring som jeg skal prøve å lage likest mulig... Jeg har begynt nå og den størst utfordringen er å få til de prikkene helt perfekt!, har prøvd et utall ganger med sel...

En brylluppskake jeg har laget og designet selv.

Mørkt sjokoladetrekk

Profiteroles med melisdryss

Profiteroles pyntet

Gyllen Profiteroles

Profiteroles ferdig stekt

Profiteroles sprøytet på bakepapir

PROFITEROLES OPPSKRIFT:

! 1/4 dl. vann 60 g. usaltet smør 1/4 ts. salt 80 g. hvetemel 100 g. egg Kok opp vann, smør og salt til smøret har smeltet. Rør inn hvetemel mens det koker, og rør til deigen slipper kjelekan...

dagens prosjekt: PROFITEROLES

Etter at både store og små har vært syke gjennom helga...og ikke helt iform idag heller,så skal jeg prøve å bake noe småbakst idag. Det er ikke det enkleste, men er verdt å vente på. Profiteroles...

Stort prosjekt på gang!

Jeg har kastet meg uti en sikkelig utfordring fra et mat blad der jeg kan vinne premier hvis min dessert blir fullkommen. Den skal se mest mulig lik ut som på den de har publisert, og den er laget...

Min andre hobby, brodering;)

Oppskrift sjokolade fondant

Til 6 stk. 100 g. smør 100 g. mørk sjokolade 2 store egg 1 ts. vaniljesukker 100 g. sukker 2 ss. hvetemel FREMGANGSMÅTE: Smelt smør og sjokolade over vannbad. Miks sammen egg, sukker, vani...

sjokoladefondant ferdig!

Jam de er kjempegode :)

Mørk sjokolade dag!

Viktig å tenne lys i denne mørke årstiden, og lage noe så man kan nyte å sitte inne med masse stearinlys. Denne himmelske sjokolade desserten er en nytelse for alle sansene... sjokoladefondant,m...

Jule Skillpaddekaker

Jule Skillpaddekaker

Jule Skillpaddekaker

Jule Skillpaddekaker

Jule Skillpaddekaker

Jule Skillpaddekaker

Min egen cupcake oppskrift

RØREN: 250 g. smør 4 dl. sukker 4 store egg 1 ts. vanilje-essens 6 dl. hvetemel 2 1/2 ts. bakepulver 2 dl. melk SMØRKREMEN: 250 g. smør uten salt og melk 2 ts. vanilje-essens 12-16 dl. m...

oppskrift iskremterte m skogsbær

Ca. 6 stk. ISKREM: 2 egg 1 eggeplomme 110 g. sukker 2 1/2 dl. fløte frø fra 1 vaniljestang ca.1 dl. friske eller frosne skogsbær (tint) FREMGANGSMÅTE: Pisk egg, eggeplomme, vaniljefrø og s...

oppskrift gulrotkakemuffins m glasur

12 stk.i store muffinsformer 200 g.smør,smeltet 2,5 dl. sukker 2 egg 5 dl. revet gulrot 3 dl. hvetemel 1 ts .natron 1 ts. bakepulver 1/2 ts. salt 2ts. kanel 1 ts. kardemomme 1 ts. malt i...

Oppskrift skillpaddekaker

Bunner: 4 egg 2,5 dl sukker 1,5 dl hvetemel 2 dl potetmel 1 ts bakepulver Fyll: 3 dl vaniljekrem ferdig 3 dl fløte Fremgangsmåte: Visp egg og sukker til eggedosis,vend inn alt det tørre f...

Skillpaddekaker idag

Skillpaddekaker er en veldig lett og anvendelig kake og lage. Mange konditorier som lager dem, men de er ikke så vanlige på Østlandet da, selvom de er kjempegode. Det er som små sukkerbrød litt m...

artig gave ide`

gave til den som har alt :)

mini advents cupcakes

mini advents cupcakes

advents cupcakes m rosa frosting

advents cupcakes m grønn frosting

advents cupcake m hvit frosting

Advents cupcake ;)

ps! husk 1. advent er neste helg,så jeg er ikke såååå gal ;)

cupcake former i gull og sølv

cupcake pynt

cupcake pynt

cupcake pynt

Cupcake pynt

Var i en hobby butikk igår som har alt mulig fra stoff, brodering,kunstmatriell og ting til baking, pynting...er som en unge i godtebutikken jeg da og fikk julestemning av alt det fine der så det...

iskremterten klar for kaffekos ;o)

topping på iskremterten

iskremen fryses

Her står iskremen klar til å fryses,når den er fryst så stikker jeg ut like stor runding som jeg anretter oppå kjeksbunnen og pynter så med skogsbær på toppen.

kjeks/mandelbunnen ferdig stekt

Når den er avkjølt skal jeg stikke ut små runde bunner som jeg skal anrette iskremen på når den har stivnet.

Ferdig brytebrød

brytebrød til heving

Klar for servering :o)

Kremet hvit sjokolademousse

Nydelige hvite Sarah Bernard før trekking m mørk sjokolade

Hvite Sarah Bernard og hvit sjokolade mousse.

Jeg personlig er veldig svak for hvit sjokolade. Den er mye mer sensitiv å jobbe med men resultatet blir en nydelig kremet konsistens. De hvite Sarah Bernardene skal trekkes med mørk sjokolade fo...

serveringsklare Sarah Bernard

Anrettet og klare for å spises. God fornøyelse;)

Sjokolade trekk

Her har jeg helt over mørk smeltet sjokolade på mine Sarah Bernard, og de drypper av seg.

Sarah Bernard krem

Kokte opp fløte og Mørk sjokolade, jeg bruker halvparten mengde sjokolade i forhold til fløten. Så til 3 dl. fløte brukte jeg 150 g. mørk sjokolade. Den ble avkjølt et par timer, så pisket jeg den...

Marsipanbunner til Sarah Bernard

Her har jeg blandet Odense bakemasse med eggehviter til passende konsistens, som er myk men ikke rennende.

Sjokolade dag ;)

I dag tar jeg en tur til Sverige og kjøper endel kvalitets sjokolade som jeg skal lage gode kaker, konfektog desserter av. Viktig med god kvalitet på sjokoladen for å få et bra resultat, mørk sjok...

lunsj tid;)

supergode brioche

dagens brioche rykende ferske

brioche m vaniljefyll og sukker/kanel og små eplebiter

Jeg smakte noe lignende da jeg var i Frankrike for et par år siden i et lokalt patisserie, kjempegode :)

Briocher dagens baking til lunsj :)

Dette er et typisk fransk frokostbrød på lik linje med croissanter. De er jo ikke akuratt like sunne som norsk grovbrød;) men skal man ikke unne seg litt ekstra en gang i blant da?, så kan man gå ...

dagens bakst er nå klar til og spises av mine to barn som kommer hjem fra skolen:)

med rosa sukkerpynt

anrettet på fat

ferdig pyntet m marengstopping

fylt med lemoncurd

klare til å ta ut av ovnen

røren er i formene

eggene blir blandet i røren

kjøkkenmaskinen er igang

dagens bakst pasjonscupcakes m lemoncurd

Dagens bakemål: pasjonscupcakes m lemoncurd inni

Gleder meg for jeg elsker smaken av pasjonsfrukten og den litt syrlige lemoncurden inni... Toppet med nydelig fluffy marengs som prikken over i en;) Ønsker alle en flott dag :o)

montering av pasjonsmousse kaken

Jeg har brukt to størrelser på mine ringer. Den minste bruker jeg til å stikke ut mandelbunnen,så la jeg mandelbunnen på et serveringsbrett. Du kan også bruke tallerken osv. Så tok jeg en ring s...

oppskrift pasjonsfruktkake

Moussen: 3 gelantinplater 1/2 dl. pasjonsfruktjuice 250 g. kremost naturell 150 g. sukker 1/2 dl. appelsinjuice 3 dl. kremfløte Bløtlegg gelantinen i kaldt vann i 5 min. Del pasjonsfruktene...

oopskrift til pasjonsfruktmousse kake

Mandelbunn: 90g. mandler 30g. hvetemel 100g. melis 150g. eggehvite 50g.sukker Forvarm ovnen til 180 gr. Mal mandler og hvetemel i en foodprosessor, bland dette mandelmelet med melisen. Pisk...

pasjonsfruktmousse kake m mandelbunn

cupcakes på fat :)

mini cupcake m blå glasur

mini cupcake m rosa glasur

cupcakes ;)

Sitter med en varm kopp te nå og smaker på dagens ferske cupcakes;) Laget både mini og vanlig størrelse,de er jo bare en munnfull ogjeg har like god samvittighet, nyt livet og det det har å by på :)

enkel kvikklunsjpanne

frukt pavlova

barbie i sommerkjole

barbie i sommerkjole

barbie i sommerkjole

bringebærpai

tertefin moussekake

skillpaddekaker til halloween

sjokoladecupcakes m sukkerpasta sommerfugler

små fromasjkaker m mandelbunn

frukt topping

pasjons pavlova kake

marsipankake trekt m sukkerpasta

sommerblomst cupcake

marshmellow cupcakes

Myloveforcakes

Myloveforcakes

42, Fredrikstad

Jeg er 42 år, mor til 2 barn på 15 1/2 og 18 år og har elsket å lage kaker siden jeg var liten, når jeg var 7 år kunne jeg oppskriften på fyrstekake utenat og elsker fortsatt å lage og pynte alle typer kaker og desserter:) Jeg er utdannet konditor og har bachelor som yrkesfaglærer på restaurant og matfaglinjen.

Kategorier

Arkiv

hits